Voor gemeenten

Voorbeeld

Optisport is specialist in de exploitatie van publieke voorzieningen als zwembaden, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra. Wij exploiteren zo’n 350 sportaccommodaties verspreid door België en Nederland. Dit doen wij door een PPS aan te gaan met Steden en gemeenten. Ook kunnen wij de exploitatie van bestaand maatschappelijk vastgoed overnemen en zo helpen bij het realiseren van een kostenverlaging voor de Opdrachtgever.

PPS
Door onze consortiumsamenwerking kunnen wij u een totaaloplossing bieden op het gebied van Design, Build, Finance, Maintain & Operate. In een Publiek-Private Samenwerking met een Stad of gemeente ontwikkelen wij duurzame toonaangevende en aantrekkelijke sportaccommodaties, waarin wij inwoners optimaal faciliteren en met de Opdrachtgever haar maatschappelijke doelstellingen realiseren.

Uitgangspunten van onze PPS-projecten zijn altijd:
1. Toparchitectuur met toonaangevende duurzame ontwerpen
2. Integraal gebiedsversterkende concepten, passend binnen de lokale citymarketingambities
3. Gezonde exploitatie en maintenance, met decennia ervaring, kennis en marketingkracht

Overname bestaande accommodatie
Optisport is marktleider in het risicodragend overnemen van beheer en exploitatie van bestaande exploitaties van Steden en gemeenten. Door onze schaalvoordelen, efficiënte organisatie en marktgerichte exploitatie kunnen wij zorgen voor een verlaging van de gemeentelijke lasten.

De winstpunten voor u als Stad of gemeente:
1. Ontzorging: wij ontzorgen door het uit handen nemen van beheer en exploitatie. Wij nemen uw contractueel personeel in dienst en zorgen voor efficiënte, geborgde en kwalitatieve processen (plaatjes ISO9001 en VCA)
2. Maatschappelijk rendement: u heeft een krachtige ondernemende partner, die zorgt voor nieuwe activiteiten. Het is onze missie om bezoekers optimaal te faciliteren bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. Iedereen bij Optisport gelooft in de waarde van gezondheid en draagt actief bij aan het faciliteren van de bezoekers in hun behoefte aan sportieve uitdagingen, plezier maken met elkaar of rustig ontspannen. De maatschappelijke waarde van een actieve leefstijl is aanzienlijk, zowel in kosten als in kwaliteit. We dragen daarmee direct bij aan de doelstelling van overheden om een actieve leefstijl te bevorderen
3. Financieel rendement: wij zorgen voor een kostenbesparing voor u als gemeente. Het gemeentelijk tekort wordt daarmee lager

Meer informatie
Wilt u meer weten over wat wij voor uw Stad of gemeente zouden kunnen betekenen op het gebied van uitbesteding van sportexploitaties? Of bent u geïnteresseerd in onze totaaloplossingen op het gebied van Design, Build, Finance, Maintain & Operate.? Neemt u dan contact met ons op.