Optisport viert 25 jarig bestaan

Voorbeeld

Tilburg/Dordrecht - Voor de marktleider op het gebied van exploitatie in Sport & Leisure is het een bijzonder jaar. Optisport viert in 2019 het 25 jarig bestaan. De start van het feestelijke jaar vond vrijdag 11 januari plaats tijdens de EK Shorttrack in de Optisport Sportboulevard Dordrecht.

In het weekend van 11-13 januari werd in Dordrecht de EK Shorttrack gehouden. Voor exploitant Optisport een mooie gelegenheid om op de eerste dag van dit EK van start te gaan met 300 genodigden om het 25 jarig bestaan te vieren. Waaronder het ministerie van VWS, sportbonden, burgemeesters, wethouders van sport, sportverenigingen en onderwijs- en sportmarketingbureaus maakte deel uit van de genodigden. 

Optisport had een programma opgezet om het jubileumjaar feestelijk in te luiden. Onder de deskundige leiding van tv-presentatrice Hélène Hendriks werd er in vier blokken gediscussieerd over de toekomst van bewegen in het algemeen en sport in het bijzonder. Samen kwamen zij tot de conclusie: Goede voorzieningen zijn een must, een goede toegankelijkheid is wenselijk en de jeugd moet haar eigen talenten kunnen ontdekken en geïnspireerd worden door aansprekende (sport)evenementen. Om de jeugd te inspireren had de gemeente Dordrecht vrijdagochtend 2.000 scholieren uit Dordrecht uitgenodigd om de laatste training van het EK bij te wonen. 

Na de vier ronde tafelgesprekken konden de genodigden met elkaar discussiëren tijdens een heerlijk buffet. Na het buffet werd iedereen naar de tribune van de ijshal begeleid om daar de Europese top van dichtbij in actie te zien. Na de wedstrijden zocht men elkaar weer op om hun standpunten over de toekomst van bewegen verder kracht bij te zetten. 

Dit was voor Optisport de start van een feestelijk jaar. In heel 2019 staan er nog verschillende events op de planning voor zowel medewerkers als gasten om het 25 jarig jubileum te vieren.