Ondertekening opstalakte Optisport Lommel

Voorbeeld

Lommel/ Maandag 29 mei was een belangrijk moment voor de bouw van het gloednieuw sportcomplex met zwembad en tennishal in Lommel. De ondertekening van de opstalakte vond plaats, waarmee Optisport Lommel en haar aannemer Pellikaan de grond waarop het sportcentrum wordt gebouwd in opstal krijgt gedurende de volledige periode van de uitbating van het complex (30 jaar en de bouwperiode). De akte werd o.a. ondertekend door Burgemeester Peter Vanvelthoven, Michel Kouwenhoven van Optisport Exploitaties en Johan Tousseyn van Bouwbedrijf Pellikaan.

Ook namen de bouwwerken in sportpark De Soeverein effectief een aanvang. Optisport Lommel zal in het najaar van 2018 haar deuren openen. Het sportcentrum bestaat uit een zwembad en een tennishal. Een gemeenschappelijke brasserie met een waterspeeltuin verbindt de twee delen met elkaar. De combinatie Pellikaan – Optisport zal voor een periode van 30 jaar instaan voor de bouw en de uitbating van het complex.

Sportpark de Soeverein
Het complex zal het nieuwe hart vormen van sportpark De Soeverein. Het zal een centrale rol vervullen als ontmoetingsplek voor tennissers, zwembadbezoekers en alle andere sporters en recreanten in sportpark De Soeverein. In de brasserie kan iedere bezoeker terecht voor een hapje of drankje, of ontspannen op de terrassen bij het complex terwijl de kinderen zich vermaken in de waterspeeltuin.

Het zwembad
Het zwembad kent diverse zones met een 25-meter sportbad, een instructiebad, een thematisch bad met verschillende dieptes voor de allerjongsten, een whirlpool met sauna’s en een familieglijbaan. De zwemzalen worden uitgerust met een entertainmentsysteem, zodat de zwemaccommodatie met licht, geluid en bewegende beelden telkens een passende beleving krijgt. Met dit aanbod en de aantrekkelijke programmering kunnen alle verschillende doelgroepen terecht om te sporten, te genieten en te ontspannen. Optisport Lommel werkt hierbij graag samen met alle lokale organisaties die een rol hebben op het gebied van sport, recreatie en gezondheid; van de stad, de sportclubs tot de scholen en sportfederaties.

Over Optisport Lommel – Pellikaan
Optisport is een specialist met ruim 20 jaar ervaring in de exploitatie en het beheer van sport- en welzijnsaccommodaties. Het bedrijf exploiteert al ruim 300 maatschappelijke accommodaties, waaronder sporthallen, ijsbanen, fitnesscentra, binnenspeeltuinen en omstreeks 60 zwembaden. Begin 2017 opende THV Pellikaan – Optisport haar eerste gezamenlijke project in Vlaanderen: Optisport Stadspark Turnhout.

Pellikaan is een toonaangevend familiebedrijf in de Europese sportbranche, met vestigingen in België, Nederland, Duitsland en Engeland. Pellikaan België viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. Pellikaan realiseerde ruim 900 sportcentra met meer dan 500 zwembaden.